Caesarsalade met ansjovis

28/06/11 om 11:42 - Bijgewerkt om 11:42

Geef je waardering

Caesarsalade met ansjovis

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 krop Romeinse sla
  • 4 sneden witbrood zonder korst
  • boter
  • 1 teen knoflook
  • 10 ansjovisfilets op olie (uitgelekt)
  • 1 afgestreken tl mosterdpoeder
  • sap van 1 citroen
  • 2 el worcestersaus
  • 2 eierdooiers
  • versgemalen zwarte peper en grof zout
  • 1,5 dl olijfolie
  • 5 el schilfers Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Maak de sla schoon en snij in reepjes van 1 cm dik. Doe deze in een kom en zet koel weg, dat maakt de sla extra knapperig. Snij het brood in blokjes van 1 cm x 1 cm en bak deze krokant in boter. Laat uitlekken op keukenpapier. Schil de knoflook en wrijf er de wanden van een slakom mee in. Plet de knoflook tegelijkertijd fijn met een vork. Haal de grootste stukken knoflook uit de kom.

Doe de ansjovisfilets in de slakom en roer ze met een lepel rond in de kom. Voeg het mosterdpoeder, citroensap, de worcestersaus en eierdooiers toe. Meng goed onder elkaar en kruid met peper en zout. Giet er de olijfolie straalsgewijs en al kloppend onder, zodat een gebonden saus ontstaat. Voeg de reepjes sla, de croûtons en Parmezaanse kaas toe. Meng alles voorzichtig en luchtig onder elkaar en serveer meteen.

Tip: deze salade dankt zijn naam aan zijn bedenker, de Mexicaans-Italiaanse kok Caesar Cardini. Hij creëerde de salade begin jaren 1920. De smaak van de salade wordt gedragen door de ansjovis en worcestersaus.

Lees meer over:

Onze partners