Cacaosoep

© Getty
Voor 4 tot 6 personen
  • 2 preiwitten
  • 1/2 courgette
  • 100 tot 150 g knolselder
  • 1 middelgrote ui
  • olijfolie
  • kippenbouillon
  • 20 g geroosterde en gezouten arachidenootjes
  • 2 vierkantjes pure chocolade
  • 2 tot 3 dl. verse room
  • peper
Bereiding
  1. Was de groenten en snij ze in kleine blokjes. Stoof ze eventjes in de olijfolie in een kookpot. Wanneer de groenten zacht en mals zijn, overgiet ze met de kippenbouillon tot ze net onder het oppervlak verdwijnen.
  2. Voeg vervolgens de noten toe en laat gedurende 20 minuten sudderen. Voeg daarna de twee stukken chocolade toe en mix het geheel. Proef of er nog zout moet aan toegevoegd worden. Haal het mengsel vervolgens door een fijne zeef en breng de soep opnieuw lichtjes aan de kook.
  3. Klop de room op en voeg er desgewenst wat peper of zout toe. Lepel de room in het midden van het bord en nappeer de cacaosoep errond.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content