Cacaosoep

10/06/11 om 12:07 - Bijgewerkt om 12:07

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 tot 6 personen:

  • 1 tot 2 preiwitten
  • 1/2 courgette
  • 100 tot 150 gr. knolselder
  • 1 middelgrote ui
  • fijne olijfolie (extra-vierge)
  • kippenbouillon
  • 20 gr. geroosterde en gezouten arachide-nootjes
  • 2 vierkantjes pure chocolade van Galler Â- 'Noir 70'
  • 2 tot 3 dl. verse room
  • peper

Bereidingswijze

Was de groenten en snij ze in kleine blokjes.

Stoof ze eventjes in de olijfolie in een kookpot.

Wanneer de groenten zacht en mals zijn, overgiet ze met de kippenbouillon tot ze net onder het oppervlak verdwijnen.

Voeg vervolgens de noten toe en laat gedurende 20 minuten sudderen.

Voeg daarna de twee stukken chocolade toe en mix het geheel.

Proef of er nog zout moet aan toegevoegd worden.

Haal het mengsel vervolgens door een fijne zeef en breng de soep opnieuw lichtjes aan de kook.

Klop de room op en voeg er desgewenst wat peper of zout toe.

Lepel de room in het midden van het bord en nappeer de soep errond.

Recept: Jean Galler

Lees meer over:

Onze partners