Butternut met Brugse Blomme

25/10/13 om 16:16 - Bijgewerkt om 16:16

Geef je waardering

Butternut met Brugse Blomme

Ingrediënten

Butternutsalade:

  • 400 g butternutpompoen, geschild en ontdaan van zaden
  • 40 g ui
  • 40 g gebruinde hazelnoten
  • 4 eetlepels uienolie
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 10 g platte peterselie
  • zout & peper

Butternutcrème:

  • 600 g butternutpompoen
  • 100 g uienbouillon
  • 60 g olijfolie

Kaascrème van Brugse Blomme:

  • 350 g melk
  • 200 g Brugse Blomme, versneden
  • 4 g zout
  • 30 g boter
  • snuif nootmuskaat

Uienbouillon:

  • 4 grote uien
  • 3 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl water
  • 3 dl kippenbouillon

Luchtige ui-karnemelk:

  • 200 g karnemelk
  • 300 g uienbouillon
  • klontje boter
  • zout

Verder:

  • 4 plakken lekkere beenham

Bereidingswijze

Butternutsalade: hak alles rauw fijn, meng en kruid.

Butternutcrème: gaar de pompoen in een oven van 185°C, haal het vruchtvlees uit, mix met de bouillon en werk op met olijfolie. Kruid bij het afkoelen.

Kaascrème: breng de melk aan de kook en mix er, van het vuur af, de kaas en de boter door. Mix na het afkoelen opnieuw en kruid.

Uienbouillon: doe alles in een snelkookpan en laat 15 minuten laten garen. Laat afkoelen zonder de pan te openen. Zeef, decanteer en breng op smaak.

Luchtige ui-karnemelk: warm de bouillon en karnemelk op zonder te koken, voeg een klontje boter toe, schuim op met een staafmixer.
Dresseer de pompoencrème en de kaascrème onderaan het bord. Leg er de pompoensalade en de stukken beenham op. Werk af met de ui-karnemelk, uienolie en wat grove peper uit de molen.

Onze partners