Burgers van rode biet

23/03/16 om 14:47 - Bijgewerkt om 14:47

Ook rode biet kan je perfect verwerken in een burger. Het bewijs.

Burgers van rode biet

© Diane Hendrikx

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

450 g gekookte rode bieten

175 g havermoutvlokken

4 el lijnzaad

4 el sesamzaad

4 el maanzaad

2 el olijfolie

1 el balsamicoazijn

1 el komijnzaad

1 el gedroogde rozemarijn

1 el marjolein, 1 el tijm

1 el gerookte paprika

1 el mosterd van Dijon

8 broodjes

Bereidingswijze:

Maak het deeg best een dag op voorhand, of laat het in ieder geval 2 à 3 uur rusten in de koelkast.

Verwerk de rode bieten tot puree. Meng grondig met de andere ingrediënten. Zet apart.

Maak de volgende dag de burgers (bijvoorbeeld met een cirkelvorm). Bak ze in een pan op een laag tot matig vuur. Serveer met een slaatje van rucola, postelein..., en wat rodevruchtenvinaigrette.

Tip : overgiet de rodebietenburger met ahornsiroop voor een gekaramelliseerd effect.

Lees meer over:

Onze partners