Buideltjes van witloof gevuld met zalmmousse op een bedje van appel

09/06/11 om 17:34 - Bijgewerkt om 17:34

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor 4:

  • 6 à 8 grote kroppen witloof
  • 1 prei
  • 200 g gerookte zalm
  • 50 g gepelde grijze garnalen
  • 200 g Philadelphia-kaas
  • 3 el gehakte dille
  • 2 el citroensap
  • 1 dl room
  • 2 appels
  • 1 klontje bruine suiker
  • een snuifje curry

Saus:

  • 1,5 dl yoghurt
  • 1,5 dl zure room
  • peper en zout
  • aceto balsamico

Bereidingswijze

De zalmmousse een dag op voorhand bereiden: mix de zalm en de garnalen, voeg Philadelphia-kaas toe, gehakte dille, citroensap, room, peper en zout. Het mengsel een nacht laten opstijven in de koelkast. De dag zelf brengt men water met citroensap en zout aan de kook. Snijd de grote witloofbladeren los, blancheer ze in kokend water, koel kort af in koud water en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de prei met een gedeelte van het groen in lange repen van 4 tot 5 mm breed. Gebruik 4 tot 5 repen per buideltje. Blancheer de prei en verfris. Vorm de buideltjes: schik 6 tot 8 blaadjes witloof met de onderkant in een ronde vorm. Verdeel de zalmmousse, plooi de witloofblaadjes dicht en maak de buideltjes dicht met preilintjes. Schil de appels en snijd het vruchtvlees in blokjes. Bak deze in boter met een weinig citroensap, curry en bruine suiker. Maak een saus van de yoghurt en de zure room, zwarte peper, zout en wat aceto balsamico. Schik in het midden van het bord 1 of 2 buideltjes, giet wat saus errond en strooi de blokjes appel in een cirkel.

Lees meer over:

Onze partners