Buddha bowl met sobanoedels

02/03/17 om 10:36 - Bijgewerkt om 10:35

"Een 'buddha bowl' is een heel populaire yogamaaltijd. Het gerecht bestaat uit een grote kom gevuld met eenvoudige, pure ingrediënten. Kies voor de buddha bowl je eigen unieke kom uit, als symbool voor je voeding en dankbaarheid. Deze maaltijd prikkelt je geest met zijn felgekleurde ingrediënten, die vol energie zitten. Geniet van het creëren van je eigen bowl en bedenk hoe voedzaam hij is voor je lichaam."

Buddha bowl met sobanoedels

© Lisa Cohen

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

Voor de bouillon:

  • 1,2 liter paddenstoelenbouillon
  • 1 steranijs
  • 2 kardemompeulen
  • 1 eetlepel verse gember, geschild en in julienne
  • 100 g sobanoedels
  • 250 g verse kastanjechampignons en enoki-paddenstoelen (of paddenstoelen naar eigen keuze)

Voor de bowl:

  • 75 g rode-koolbladeren, in fijne stukjes gescheurd
  • 150 g wortels, geschild
  • 75 g savooiekool, in fijne stukjes gescheurd
  • 75 g sugar snaps
  • 90 g taugé, gewassen
  • sap van 1 limoen
  • tamari, naar smaak
  • verse korianderblaadjes
  • 1 verse chilipeper, zaadjes verwijderd en in dunne ringetjes (naar keuze)
  • gemengde sesamzaadjes
  • limoenpartjes

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten voor de bouillon, behalve de noedels en champignons, in een grote pan en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur dan lager, voeg de sobanoedels en champignons toe en laat alles 5 minuten zachtjes koken, of tot de noedels gaar zijn.
  2. Verdeel het mengsel over vier kommen; je kunt, als je wilt, de kardemompeulen en steranijs verwijderen.
  3. Voeg nu de groenten toe: maak stapeltjes van de verschillende groenten langs de rand van de kom.
  4. Voeg dan een beetje limoensap, tamari, wat korianderblaadjes, chilipeperringetjes (naar keuze), sesamzaadjes en limoenpartjes toe. Serveer de buddha bowls met eetstokjes en een lepel voor de bouillon. Geef er nog wat extra tamari bij, naar smaak.

Uit:De Yogakeuken, Kimberly Parsons (Spectrum, 24,99 €)

Onze partners