Bruschetta van Effinesse met basilicumtomaatjes

09/06/11 om 11:42 - Bijgewerkt om 11:42

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 6 kerstomaten
  • 2 eetlepels gedroogde tomaten
  • peper en zout
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel fijngehakte basilicum
  • 1 lookteentje
  • 8 dikke sneetjes brood (ciabatta, boerenbrood of stokbrood)
  • 150g Effinesse Natuur

Bereidingswijze

Begin eerst met de oven voor te verwarmen op 180° en smeer een ovenplaat in met olijfolie.

Snijd de tomaten in 4, en hak de gedroogde tomaten fijn. Breng op smaak met peper en zout en giet 1 theelepel olijfolie in de tomatengarnering. Voeg er de basilicum aan toe en meng alle ingrediënten door mekaar.

Snijd het lookteentje in 2 en wrijf daarmee de sneden brood in. Olie de sneetjes verder in met de resterende olijfolie. Leg de sneetjes brood dan op de ovenplaat en laat ze 2 minuten roosteren in de warme oven.

Strijk daarna de sneetjes brood in met Effinesse en zet ze terug in de oven voor enkele minuutjes.

Verdeel het tomatenmengsel over de sneetjes en serveer onmiddellijk.

Tip: serveer er een gemengde sla bij.

Lees meer over:

Onze partners