Bruschetta met tomaat en aubergine

07/10/11 om 14:50 - Bijgewerkt om 14:50

Geef je waardering

Bruschetta met tomaat en aubergine

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 wit stokbrood
  • 2 + 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 aubergine
  • 2 grote rijpe trostomaten
  • 0,5 dl room
  • 1 el rodewijnazijn
  • 1 kl fijne suiker
  • blaadjes basilicum
  • sap van 1/2 citroen
  • peper en zout
  • 1 el geroosterde pijnboompitten

Bereidingswijze

Snij de aubergine overlangs in tweeën. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout. Rooster ca. 20 minuten in de oven op 220°C. Lepel het vruchtvlees uit de aubergine en stoof kort aan in olijfolie. Mix glad met 0,5 dl room, enkele blaadjes basilicum en wat citroensap.

Ontpit en ontvel de tomaten, snij in blokjes. Meng met enkele blaadjes fijngesneden basilicum, rodewijnazijn, suiker, wat olijfolie, peper en zout.

Snij het stokbrood in schuine dikke plakken. Prak de knoflook met wat olijfolie in de vijzel. Wrijf het brood in en rooster op de barbecue of in de grillpan.

Serveer de helft van de broodjes met het tomatenmengsel, de andere helft met aubergine. Werk de auberginebruschetta af met geroosterde pijnboompitten.

Lees meer over:

Onze partners