Bruschetta met ham en mozzarella

10/06/11 om 10:26 - Bijgewerkt om 10:26

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 2:

  • 1 ciabattabroodje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 vrij dikke plakken rauwe ham
  • 1 bolletje mozzarella
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

Snijd het ciabattabroodje in de lengte doormidden en rooster elke helft knapperig (in de broodrooster of onder de ovengrill). Wrijf elk stuk brood aan weerszijden in met het knoflookteentje. Kruid met peper en zout en smeer elk stuk in met tomatenpuree.

Leg een plak ham op de tomatenpuree en schik er telkens drie plakjes mozzarella

op.

Plaats de broodjes in een voorverwarmde oven (200 °C) en laat de kaas smelten gedurende 5 minuten. Versier met blaadjes shiso, fijngesnipperde basilicum, tijm of oregano.

Ciabattabrood, knoflook, peper en zout vormen altijd de basis van bruschetta's. Voor het

beleg kunt u echter vrijuit kiezen uit diverse combinaties. Probeer zeker deze uit: pesto +

plakjes champignon + ham + mozzarella; geitenkaas vermengd met wat mascarpone + gedroogde tomaat + olijven; olijventapenade + reepjes gemarineerde paprika + ansjovis.

Een bruschettaparty is een prijsvriendelijke manier om vrienden informeel te ontvangen.

Reken 4 bruschetta's (met gevarieerd beleg) per persoon.

Lees meer over:

Onze partners