Bruschetta met gedroogde abrikozen in ’t zuur en geitenkaas

  • Moeilijkheid

Voor 4:

2,5 dl ciderazijn

125-150 g suiker

1 kaneelstokje

1 steranijs

3 kruidnagels

Â1/2 tl szechuanpeperkorrels

Â1/2 tl korianderzaad

250 g gedroogde abrikozen

4 crottins de Chavignol

4 sneden zuurdesembrood

enkele takjes tijm

1 zakje raketsla

Doe de ciderazijn, 125 g suiker en specerijen in een pan en breng aan de kook. Roer tot de suiker gesmolten is en haal van het vuur. Giet over de abrikozen en laat 1 uur weken. Doe het geheel weer in de pan (voeg eventueel extra suiker toe als het mengsel te zuur is) en laat 15 minuten sudderen tot de abrikozen zacht zijn. Laat de abrikozen afkoelen in de siroop.

Halveer de crottins horizontaal en leg op het brood. Druppel er wat siroop over en grill tot de kaas goudbruin is en begint te smelten. Strooi er wat tijm over en dien onmiddellijk op met de abrikozen en raketsla. Werk af met een streep siroop.

(Vervang de abrikozen en raketsla eventueel door peren en waterkers, druiven en witloof of gemarineerde vijgen en radicchio.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content