Bruschetta met artisjokpesto en balsamicopaprika's

09/06/11 om 18:31 - Bijgewerkt om 18:31

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

Voor de puree:

  • 2 grote artisjokken
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 1,5 dl witte wijn
  • 50 g gemalen amandelen
  • 1 dl room
  • 1 el tijm
  • 1 el peterselie
  • 1 el basilicum
  • 25 g versgeraspte parmezaan
  • 4 sneden boerenbrood
  • 1teen knoflook
  • 2 el extra vergine olijfolie

Voor de paprika's:

  • 2 el olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 1 oranje paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 el balsamico

Bereidingswijze

Bereid de artisjokken door de steel en alle blaadjes te verwijderen. Snij ook het hooi weg. Kook de bodems 5 minuten in gezouten water. Laat ze goed uitlekken en snij ze in stukken. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de knoflook enkele minuten. Deglaceer met de wijn en laat tot de helft inkoken. Voeg de artisjokken toe en laat nog enkele minuten stoven. Pureer de inhoud van de pan, en voeg de room, kruiden en parmezaan toe. Pureer nogmaals tot een min of meer gladde puree.

Snij de paprika's in dunne reepjes. Verhit olijfolie in een grote pan en bak de paprika's op hoog vuur tot ze zacht beginnen te worden. Deglaceer de pan met de balsamico. Rooster de sneden brood en wrijf ze in met look. Druppel er de olijfolie over, verdeel de artisjokpesto over de sneden en werk af met de paprika's.

Lees meer over:

Onze partners