Brownie met vanillesaus

10/06/11 om 13:09 - Bijgewerkt om 13:09

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6 personen:

Voor de brownie:

  • 200 g chocolade
  • 3 eieren op kamertemperatuur
  • 150 g margarine
  • 50 g tarwemeel
  • 150 g rietsuiker
  • 125 g chocoladedruppels
  • snuifje kaneel
  • 1/2 tl gedroogde gist
  • zout

Voor de vanillesaus:

  • 2 dl melk
  • 1/2 tl vanillebloem
  • 1/2 tl maïszetmeel
  • 1 eierdooier
  • 1 vanillestok
  • 1 zakje vanillesuiker
  • eventueel nog wat extra rietsuiker

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175°C. Smelt de chocolade au bain-marie. Meng boter, suiker, kaneel en zout. Voeg de eieren één voor één toe en klop het geheel gedurende 3 minuten tot een mousse. Spatel daar het tarwemeel en de gist door. Voeg de gesmolten chocolade en de chocoladedruppels toe. Giet het beslag in een met boter ingesmeerde cakevorm en zet de brownie 30 minuten in de oven.

Laat ondertussen 1,5 dl melk samen met een vanillestokje koken. Klop de overige 1/2 dl melk met de eierdooier, maïzena en vanillebloem. Neem de melk van het vuur en voeg het mengsel met de vanillebloem al roerend toe. Haal de brownie uit de vorm en snij in schijven. Presenteer met de vanillesaus en versier met een muntblaadje en een aardbei of andere vrucht.

Lees meer over:

Onze partners