Bros gefrituurde kippenvleugels

Nodig voor vier :

Nodig voor vier :

1,5 kg kippevleugels

2 kopjes bloem

2 kopjes fijne, droge broodkruimels (paneermeel)

2 eieren

zout en peper

frituurvet

Stort de bloem en het paneermeel op twee verschillende bladen ovenpapier. Breek de eieren in een kom, voeg 2 soeplepels water toe en klop het mengsel los. Zet de kom met eiermengsel naast de bergjes bloem en paneermeel. Kruid de vleugels met zout en peper. Haal de vleugels één voor één eerst door de bloem, vervolgens door het eiermengsel en tot slot door het paneermeel. Controleer of ze aan alle kanten zijn bedekt. Vul de frituurmand zo dat de vleugels elkaar niet raken. Frituur de gepaneerde vleugels langzaam in olie van 160 graden tot ze mooi bruin zijn (10 tot 15 minuten). Haal de vleugels uit het vet en laat ze uitlekken op ovenpapier. Dien de brosse kippenvleugeltjes onmiddellijk op met dipsaus. Bij deze gefrituurde vleugels past een dipsaus van zure room met geraspte mierikswortel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content