Broodpudding

10/06/11 om 14:20 - Bijgewerkt om 14:20

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 300 g oud brood
  • 200 g suiker
  • 2 dl melk
  • 5 eieren
  • 50 g rozijnen
  • 1 eetlepel vanillepoeder
  • kaneel

Bereidingswijze

Warm de melk op tot ze lauw is en voeg er de suiker bij. Blijf goed roeren tot alle suiker opgelost is.

Snij de korstjes van het oud brood en trek het brood in stukjes. Doe het brood in een grote kom en voeg er de gesuikerde melk bij. Laat alles nu een 10-tal minuutjes staan.

Roer in de kom zodat een dikke brij ontstaat. Voeg de rozijnen, het vanillepoeder, de kaneel en de eieren toe aan de brij. Roer alles goed door elkaar.

Doe alles in een ingevette bakvorm en bak ongeveer 45 minuten in de oven op 200° C.

Na 45 minuten de broodpudding omkeren en laten afkoelen.

Lees meer over:

Onze partners