Broodpudding
Wat doe je met broodresten? Bak eens een broodpudding volgens dit super easy recept.
Wat doe je met broodresten? Bak eens een broodpudding volgens dit super easy recept.
Voor 4 personen
300 g brood
1/2 l melk
1 dl room
60 g boter
100 g suiker
1 zakje vanillesuiker
3 eierdooiers
125 g pecan- of walnoten
een handvol rozijnen, eventueel geweekt in port
100 g gedroogde abrikozen, geweekt en versneden
125 g marsepein, in stukjes
1/2 citroen
1 kl kaneel
Bereiding
1. Verwarm de oven tot 200 °C.
2. Snijd het brood in stukken. Kook de melk met de suiker en giet over het brood.
3. Meng de room met de dooiers en de vanillesuiker en doe bij de broodmengeling.
4. Roer boter, kaneel, rozijnen, noten, marsepein, abrikozen en zeste van citroen door elkaar en voeg toe aan de broodmengeling.
5. Beboter een bakvorm en vul met beslag. Zet 45 à 60 minuten in de oven op 180 °C.
6. Eet de broodpudding bij voorkeur warm.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier