Broodpudding met een vegan crème anglaise en veenbessensaus

20/12/16 om 16:51 - Bijgewerkt op 21/12/16 om 11:51

Broodpudding met een vegan crème anglaise en veenbessensaus

© Lies Engelen

Geef je waardering

Bereidingswijze

10 personen

Ingrediënten

Broodpudding

Grote klont zachte boter (kokosvet voor de vegan optie)

100 g zelfrijzend bakmeel

150 g witbroodkruim (zuurdesem)

1 mespuntje zout

1 tl muskaatnoot, fijngeraspt

1 tl koekkruiden/speculaaskruiden

1 mespunt kaneel

150 g plantaardig bakvet of kokosvet

200 g bruine basterdsuiker

400 gr gedroogde vruchten (mix rozijnen, dadels, vijgen, veenbessen, enz)

100 g gekonfijte citrusschilletjes, fijngehakt

50 gr amandelen of walnoten

1 kleine appel, geschild

Rasp en sap van 1 grote sinaasappel.

4 el brandy (kan zonder voor niet alcoholische versie)

200 ml donker bier

50 gr chiazaad of 135 ml aquafaba (kikkererwtenvocht)

2 el agavesiroop of esdoornsap of honing

Vegan crème Anglaise

2 el amandelboter

Amandelmelk

Vanillesuiker

Gefermenteerde veenbessensaus

Kijk hier voor de bereiding

Meng de droge ingrediënten in een kom. Meng de vloeibare ingrediënten in een aparte kom. Los je chiazaad op in 100 ml water. Laat deze 10 minuten staan.

Meng nu alles samen. Stoom au bain marie in de oven gedurende 6 uur. Regelmatig nakijken of er nog genoeg water is in je pot.

Verdun 2 el amandelboter met amandelmelk tot het een romige structuur heeft. Voeg vanillesuiker naar smaak toe. Giet je crème over de broodpudding en leg wat veenbessensaus rond de pudding bij het serveren.

Onze partners