Broodjes champignons op z'n Grieks

10/06/11 om 12:06 - Bijgewerkt om 12:06

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 blik (400 g) Bonduelle Champignons de Paris Gewone Keus, uitgelekt
  • 3 eetlepels boter - 1 dl witte wijn
  • 1 zakje Heinz Gezeefde Tomaten met Stukjes Tomaat
  • 2 eetlepels Heinz Tomatenpuree
  • 2 uitgeperste knoflookteentjes - oregano - peper & zout
  • 3 eetlepels Belolive Olijfolie Extra Vierge
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 4 broodjes - 4 slablaadjes

Bereidingswijze

Snijd de champignons in vier. Fruit ze gedurende 2 min. al roerend in hete boter. Doe er de tomaten, de wijn, de tomatenpuree en de knoflook bij. Laat alles 5 min. sudderen. Breng op smaak met oregano, peper en zout. Laat afkoelen. Vermeng de olie met de mosterd en de azijn. Roer dit sausje door het afgekoelde champignonmengsel. Strooi er de peterselie over. Snijd de broodjes in de lengte door, beleg ze met een slablaadje en een royale laag Griekse champignons.

Om deze gezonde lunch zoet af te maken, stop je ook nog enkele Bosto Choco Tartinettes (met echte Fondant of Melkchocolade naar smaak) bij je lunchpakket.

Lees meer over:

Onze partners