Broodjes champignons op z’n Grieks

Vegan sub sandwich with grilled vegetables on wooden background © Dit is een ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van het recept.

Ideaal voor het lunchpakket.

Voor 4 personen

1 blik (400 g) Bonduelle Champignons de Paris Gewone Keus, uitgelekt

3 eetlepels boter

1 dl witte wijn

1 zakje Heinz Gezeefde Tomaten met Stukjes Tomaat

2 eetlepels Heinz Tomatenpuree

2 uitgeperste knoflookteentjes

oregano

peper & zout

3 eetlepels Belolive Olijfolie Extra Vierge

1 koffielepel mosterd

1 eetlepel wijnazijn

1 eetlepel fijngehakte peterselie

4 broodjes – 4 slablaadjes

Bereiding

1. Snijd de champignons in vieren. Fruit ze gedurende 2 min. al roerend in hete boter. Doe er de tomaten, de wijn, de tomatenpuree en de knoflook bij. Laat alles 5 min. sudderen. Breng op smaak met oregano, peper en zout. Laat afkoelen.

2. Vermeng de olie met de mosterd en de azijn. Roer dit sausje door het afgekoelde champignonmengsel. Strooi er de peterselie over.

3. Snijd de broodjes in de lengte door, beleg ze met een slablaadje en een royale laag Griekse champignons.

4. Om deze gezonde lunch zoet af te maken, stop je ook nog enkele Bosto Choco Tartinettes (met echte Fondant of Melkchocolade naar smaak) bij je lunchpakket.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content