Broodje mosselsalade

02/09/13 om 14:15 - Bijgewerkt om 14:15

Geef je waardering

Broodje mosselsalade

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen (gecontroleerd)
  • 75 ml witte wijn
  • 1/2 bosje bladselderij
  • 4 eieren
  • 2 el mayonaise
  • 2 el crème fraîche
  • 1 tl kerriepoeder
  • 4 harde broodjes naar keuze
  • 4-8 blaadjes kropsla
  • 2 el tuin- of rucolakers, van het bed geknipt

Bereidingswijze

Doe de mosselen met de wijn en de selderij in een ruime pan. Maal er royaal peper over.

Kook de mosselen onder deksel 6 min. of tot alle schelpen open staan. Haal de mosselen uit de schelp. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze onder stromend water schrikken en pel de eieren. Snijd de eieren met een eiersnijder of met de hand fijn. Meng de mayonaise met de crème fraîche en de kerriepoeder.

Meng voorzichtig het ei en de mosselen erdoor. Breng de salade op smaak met zout en peper.

Snijd de broodjes open. Beleg ze met de kropsla en een flinke lepel mosselsalade. Strooi er de tuin- of rucolakers over.

(Recept Mosselkantoor, uit Het Grote Mosselboek)

Onze partners