Broodje met tartaar van gerookte zalm

  • Moeilijkheid

Voor 1 Deens broodje:

1 snede eersteklas rogge- of meergranenbrood (2,5 cm dik, met korst)

takjes dille

dille-olijfolie

groene sla

tomaat met smaak

blokje gerookte zalm

limoen

rode ui

bieslook

mierikswortel

kappertjes

löjrom (ingelegde zweedse roze kaviaar van löjavis)

1/2 eierschelp met dooier

Bestrijk het brood met de dille-olijfolie (laat hiervoor 4 delen olie van eerste persing en 1 deel fijngehakte dille gedurende enkele dagen trekken). Beleg het brood met knapperige blaadjes sla en schijven tomaat (1 cm dik). Leg hierop de stukjes gerookte zalm. Versier met schijven rode ui, gehakte bieslook, kappertjes, een kwartje limoen en wat geraspte mierikswortel. Werk af met een lepel löjrom (of andere viseitjes) en een takje dille. Kruid met ‘fleur de sel’ of grof zeezout en zwarte peper van de molen. Breng als laatste de halve eierschelp met mooi gekleurde dooier aan.

* De dille-olijfolie kan ook worden gebruikt als decoratie van de bordspiegel rond de sandwich.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content