Broodje met tartaar van gerookte zalm

10/06/11 om 09:20 - Bijgewerkt om 09:19

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 1 Deens broodje:

  • 1 snede eersteklas rogge- of meergranenbrood (2,5 cm dik, met korst)
  • takjes dille
  • dille-olijfolie
  • groene sla
  • tomaat met smaak
  • blokje gerookte zalm
  • limoen
  • rode ui
  • bieslook
  • mierikswortel
  • kappertjes
  • löjrom (ingelegde zweedse roze kaviaar van löjavis)
  • 1/2 eierschelp met dooier

Bereidingswijze

Bestrijk het brood met de dille-olijfolie (laat hiervoor 4 delen olie van eerste persing en 1 deel fijngehakte dille gedurende enkele dagen trekken). Beleg het brood met knapperige blaadjes sla en schijven tomaat (1 cm dik). Leg hierop de stukjes gerookte zalm. Versier met schijven rode ui, gehakte bieslook, kappertjes, een kwartje limoen en wat geraspte mierikswortel. Werk af met een lepel löjrom (of andere viseitjes) en een takje dille. Kruid met 'fleur de sel' of grof zeezout en zwarte peper van de molen. Breng als laatste de halve eierschelp met mooi gekleurde dooier aan.

* De dille-olijfolie kan ook worden gebruikt als decoratie van de bordspiegel rond de sandwich.

Lees meer over:

Onze partners