Broodje met gandaham, blauwe kaas en peer

© Getty

Pistolet met gandaham, blauwe kaas, peren en een sausje van Luikse stroop om mee te nemen.

Voor 4 personen
  • 4 pistolets
  • 4 sneetjes Gandaham
  • 4 sneetjes zachte blauwgeaderde kaas zoals Pas de Bleu
  • 1 peer
  • sap van 1 citroen
  • enkele blaadjes sla
  • 4 geplette walnoten
  • 2 el geklaarde boter
Sausje
  • 1 el Luikse stroop
  • 1 el mosterd
  • 1 el rodewijnazijn
  • 1 dl appelsap
  • 2 dl maïsolie
  • 1 mespuntje gemberpoeder
  • peper en zout
  • kruidentakje als garnituur
Bereiding
  1. Maak eerst de saus. Meng mosterd, siroop, azijn, gemberpoeder, peper en zout in de keukenmachine. Druppel tijdens het malen eerst het appelsap en daarna de olie erbij. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Schil de peer en besprenkel met citroensap. Snij in 8 stukjes en bak aan in geklaarde boter.
  3. Snij het hoedje van de broodjes en hol ze gedeeltelijk uit. Beboter ze en vul ze met achtereenvolgens wat slablaadjes, een sneetje Gandaham, kaas, wat walnoten en stukjes gebakken peer.
  4. Zet het hoedje terug. Zet eventueel vast met een prikkertje. Hou de broodjes koel.

Op verplaatsing

Lepel wat saus over de peren en versier het broodje met een kruidentakje.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content