Broodje Goulash

08/06/11 om 16:47 - Bijgewerkt om 16:47

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 100 gram mager runderlapje
  • 50 gram ui (= 1 kleine ui)
  • 80 gram paprika (= 1 stuk)
  • 100 gram wortelen (= 1 stuk)
  • 100 gram knolselder
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 10 gram (= 1 eetlepel) zachte margarine of braadvet
  • 8 gram bloem (= 1 eetlepel)
  • 60 gram bruine broodjes (= 2 stuks)
  • 1/2 citroen
  • paprikapoeder
  • peper en zout
  • 1 teentje knoflook

Bereidingswijze

Maak de groenten schoon en spoel ze goed. Bak de fijngesnipperde ui en de fijngewreven knoflook in de margarine. Snijd het vlees gelijkmatig in kleine stukjes en voeg ze bij de ui. Roer de bloem eronder en laat ze mee kleuren. Voeg de tomatenpuree en de in reepjes gesneden paprika toe en laat zachtjes stoven. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout. Rooster even de opengesneden broodjes en schep de warme goulash ertussen. Rasp de gewassen wortelen en de knolselder en besprenkel met citroensap. Schik de geraspte wortel en knolselder op twee borden, samen met de broodjes.

Tip: Rundvlees kan vervangen worden door ander mager vlees, zoals kalkoen- of kipfilet of een varkenslapje.

Onze partners