Broccolimousse met mosselen en brood

10/06/11 om 10:34 - Bijgewerkt om 10:34

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 kleine broccoli
  • 5 dl room
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • cayennepeper
  • 1 kg mosselen
  • 1 tak bleekselderij
  • kerriepoeder
  • boter
  • volkorenbrood

Bereidingswijze

Maak de broccoli schoon en snij in roosjes. Kook deze beetgaar in lichtgezouten kokend water en laat onmiddellijk schrikken onder koud stromend water. Cutter in de keukenrobot fijn met een scheut room, kruid met peper, zout, nootmuskaat en cayennepeper. Klop de rest van de room stijf en spatel voorzichtig onder de broccoli. Controleer de kruiding en zet koud.

Stoom de mosselen net gaar op de klassieke manier, met een tak bleekselderij, peper en kerriepoeder. Serveer met de mousse, gesmeerd op dikke sneden beboterd volkorenbrood.

Onze partners