Briochebrood met chocolade

08/06/11 om 18:11 - Bijgewerkt om 18:11

Geef je waardering

Briochebrood met chocolade

Ingrediënten

Voor 1 briochebrood:

  • 2 koffiekoppen tarwebloem
  • 1,5 tl droge gist
  • 1/2 koffiekop warme volle melk
  • 3 el suiker
  • 2 eierdooiers
  • 125 g zachte boter (in stukjes)
  • 125 g donkere chocolade (in stukjes)

Bereidingswijze

Doe de bloem met de gist, de melk, de suiker en de eierdooiers in de keukenrobot. Meng op de laagste stand. Voeg geleidelijk aan de boter toe, tot die helemaal is opgenomen en tot het deeg homogeen en elastisch is.

Haal het deeg uit de kom en kneed het met de hand gedurende 10 min. Voeg eventueel wat bloem toe. Het mag niet meer aan de handen kleven en moet glad en elastisch zijn. Leg het afgedekt met een klamme keukenhanddoek op een warme plaats en laat het gedurende 3 uur rijzen.

Klop het deeg plat en kneed de chocoladestukjes eronder. Doe het in een bakvorm naar keuze, dek af met een klamme keukenhanddoek en laat opnieuw 1 uur rijzen. Bak nadien het brood gedurende 30 min. op 200°C. Laat afkoelen op een rooster.

Lees meer over:

Onze partners