Brik met aroma’s uit de zee

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

240 gram mengeling van garnalen, pijlinktvis, zeekat, mosselen…

4 brikdeegblaadjes (25 centimeter)

4 eieren

peper en zout

citroensap

2 eetlepel fijngehakte platte peterselie

frituurolie (bijvoorbeeld maïskiemolie)

Omdat het delicate brikdeeg zo voorzichtig mogelijk moet worden behandeld, is dit recept zeer eenvoudig.

Zoek naar keuze zeevruchten uit, gemeng (garnalen, mosselen…) of één soort.

Koop zeekat en pijlinktvis, liefst voorgekookt. Is dat niet het geval, dan moet je ze beetgaar koken in lichtgezouten kokend water. In geen geval mogen ze aanvoelen als rubber.

Snijd alle ingrediënten in stukken van 7 tot 8 mm, kruid ze met peper, zout en giet er een scheut je citroensap over.

Strooi er de fijngehakte platte peterselie over.

Leg de vulling in het midden van de brikdeegblaadjes en laat nog 3 tot 4 cm van het deeg rondom vrij.

Breek een ei over de vulling en plooi de pakketjes dicht.

Bak ze 5 minuten in hete olie (ongeveer 4 minuten in een pan) van 180° C.

Draai de pakketjes tijdens het bakken regelmatig om met een schuimspaan en laat nadien goed uitlekken op keukenpapier.

Eet de briks uit het vuistje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content