Brick met kaas en tuinkruiden, zoetzure saus

09/06/11 om 18:30 - Bijgewerkt om 18:30

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 kleine ui
  • 2 takjes peterselie
  • 10 pijpjes bieslook
  • 2 eieren
  • 4 el arachideolie
  • 100 g gemalen emmentaler
  • 4 vellen brickdeeg

Zoetzure saus:

  • 1 kleine ui
  • 2 el arachideolie
  • 1/2 rode paprika (100 g)
  • 100 g zoetzure augurken (bewaar het sap)
  • 100 g ananas uit blik (bewaar het sap)
  • 1 afgestreken el maïszetmeel
  • 1/2 klein blikje tomatenpuree
  • 1 volle el honing
  • 1 afgestreken el gemberpoeder

Bereidingswijze

Snij ui, peterselie en bieslook fijn en meng in een kom. Roer de eieren met wat witte peper los in een andere kom. Zet een pan op matig vuur (is de pan te heet dan schroeit het brickdeeg zwart, is ze niet heet genoeg, dan geraakt de vulling niet doorbakken). Giet een scheut arachideolie in de pan en wacht tot ze op temperatuur is. Vul net voor het bakken de brickvellen met een krans van gemalen kaas en daarbovenop een krans van tuinkruiden. Giet in het midden telkens een vierde van de geroerde eieren. Vouw de vellen onmiddellijk tweemaal dicht tot vierkante pakjes en leg ze, met de vouw onderaan, in de pan. Keer de brickpakjes regelmatig om en bak 10-15 min tot de eivulling voldoende gestold is. Schik op borden en serveer met zoetzure saus.

Zoetzure saus:

Snij de ui klein en fruit in arachideolie tot hij glazig is. Snij de paprika in dobbelsteentjes van 1 cm en stoof een paar minuten met de ui. Snij de ananas en zoetzure augurken eveneens in dobbelsteentjes en voeg toe. Laat 5 minuten stoven. Doe een kopje ananassap en een kopje augurksap in een kom en meng met maïszetmeel en tomatenpuree. Voeg dit mengsel toe aan de groenten. Doe honing en gemberpoeder bij de saus, verwarm al roerend en laat binden. Leng de saus aan met water tot de gewenste dikte.

Lees meer over:

Onze partners