Bretoense langoustine met wortel, sinaasappel, komijn en kardemom

09/06/11 om 16:33 - Bijgewerkt om 16:33

Geef je waardering

Ingrediënten

  • dikke wortelen
  • 1 dl Japanse rijstazijn
  • 1 dl water
  • 100 g suiker
  • 100 g geëminceerde wortel
  • hoeveboter
  • komijn
  • grof zout
  • scheutje room
  • 0,5 g saffraan
  • 100 g druivenpitolie
  • 4 grote langoustines (formaat 2/3)
  • kardemom
  • coulis van abrikoos
  • crème van sinaasappelschil

Bereidingswijze

Snij uit de wortelen ronde schijfjes met een diameter van 3 cm.

Maak een infusie van de rijstazijn, het water en de suiker en laat de schijfjes erin marineren.

Snij uit de wortelen staafjes van 11 cm lang en 4 cm breed. Smoor ze gaar in hoeveboter en hou warm, kruid met specerijen en komijn.

Snij de helft van de wortelparures in grove stukken. Kook ze gaar, maal fijn, voeg een scheutje room toe, breng op smaak en hou warm.

Vermaal de andere helft van de wortelparures, voeg de saffraan toe, zet onder met de druivenpitolie, verwarm tot 65°C en laat trekken.

Pel de langoustines, bak ze langs één zijde kort aan. Zorg dat ze mooi glazig blijven, kruid met grof zout en kardemom.

Serveer met coulis van abrikoos en crème van sinaasappelschil.

Lees meer over:

Onze partners