Bressekip gebraden met sherryazijn en dragon

09/06/11 om 09:29 - Bijgewerkt om 09:28

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 1 Bressekip van zowat 1,8 kg
  • zout en peper
  • 2 eetlepels bloem
  • 80 g boter
  • 1 eetlepel olie
  • 4 sjalotten fijngehakt
  • 200 g champignons, in vier gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 kruidentuiltje *
  • 1 dl sherryazijn
  • 1 dl witte wijn
  • 8 dl gevogeltefond Lacroix
  • 1 bussel dragon, fijngehakt
  • 3 dl room voor de saus

Bereidingswijze

Snijd de kip in 8 gelijke delen. Kruid met peper en zout. Bestrooi de stukken vlees aan alle kanten lichtjes met bloem. Verhit wat olie en boter in een pan en bak daarin de stukken kip aan. Doe er de gehakte sjalotten bij, vervolgens de champignons, knoflook en het kruidentuiltje.

Zet het vuur voor de helft lager en laat enkele minuten sudderen. Maak het braadvocht los met de azijn en de witte wijn. Laat de vloeistof volledig inkoken en voeg er dan de gevogeltefond bij. Zet een deksel op de pan en laat zo'n 50 minuten braden.

Haal de stukken kip uit de pan en houd ze warm. Laat het braadvocht voor de helft inkoken. Breng op smaak indien nodig. Roer de resterende boter door de saus. Voeg de kip toe aan de saus en bestrooi met de fijngehakte dragon. Serveer met witte rijst of groenten.

Lees meer over:

Onze partners