Brandade

10/06/11 om 11:05 - Bijgewerkt om 11:05

Geef je waardering

Brandade

Ingrediënten

Voor zes:

  • 2 uien in fijne brunoise
  • 4 teentjes geplette look
  • 500 gr aardappelen
  • 500 gr knolselder
  • takje tijm, laurierblad
  • koffielepel piment d'espelette
  • peper en zout
  • 1/2 liter gevogeltebouillon
  • 500 gr witte vis (wijting, kabeljauw,...geen vaste vis)
  • 3 dl room

Bereidingswijze

Stoof de uien aan. Look, tijm, laurier, aardappelen en knolselder toevoegen. Kruid het geheel en bevochtigen met bouillon. Leg de vis er bovenop. Breng aan de kook en bedek met boterpapier. Plaats in de oven op 150°C. Overgiet na 15 minuten met room. Plaats terug in de oven voor een 20-tal minuten en meng regelmatig.

Lees meer over:

Onze partners