Brandade van kabeljauw met knoflook

09/06/11 om 08:19 - Bijgewerkt om 08:19

Geef je waardering

Brandade van kabeljauw met knoflook

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 kg verse kabeljauw
  • 4 dl olijfolie
  • 4 dl melk
  • 4 geplette knoflooktenen
  • peper en zout
  • brood

Bereidingswijze

Breng in een grote pan water aan de kook. Doe de kabeljauw erin en pocheer de vis net gaar in ongeveer 10 min. Giet af. Trek het visvlees in stukken. Doe in een pan.

Verwarm apart de olie en de melk (elk apart). Zet de kabeljauw op een zacht vuur, plet de look erover en roer afwisselend een eetlepel olie en een eetlepel melk eronder. De brandade zal beginnen te binden zoals een aardappelpuree. Kruid met peper en zout. Serveer de brandade met een scheut olijfolie en brood naar keuze.

Lees meer over:

Onze partners