Bramenfondue met pannenkoeken

10/06/11 om 08:25 - Bijgewerkt om 08:25

Geef je waardering

Bramenfondue met pannenkoeken

Ingrediënten

Voor vier:

  • 1 kg frambozen of bramen of ander rood fruit, zoals aardbeien en aalbessen
  • sap van een citroen
  • 50 g kristalsuiker
  • 1 dl witte wijn (mag mollig zijn)
  • 2 el maïszetmeel gemengd met 2 el water
  • een scheut crème de cassis of crème de mûre
  • 4 pannenkoeken, opgerold en in plakjes gesneden

Bereidingswijze

Doe de helft van het fruit met wat citroensap in de blender van een mixer en pureer. Wrijf de puree met behulp van een houten lepel door een zeef. Voeg de suiker en de wijn toe en breng aan de kook. Laat zachtjes pruttelen en roer het papje van maïszetmeel en water door de puree.

Voeg een scheutje crème de cassis of crème de mûre toe en laat al roerende indikken. Giet de fruitcoulis in een fonduepan en zet de fonduepan op een brander midden op tafel . De mensen rond de tafel steken fruit of rolletjes pannenkoek aan spiesjes en dopen deze in de hete fruitcoulis.

Onze partners