Brabantse poelarde en Leffe Tripel

10/06/11 om 09:14 - Bijgewerkt om 09:14

Geef je waardering

Ingrediënten

  • Een volwassen (2 kg minstens) braadhen in bier gestoofd met doorsmakende knolselderpuree.
  • We werken met een poelarde van minstens 2 kg
  • een grote ui
  • 200 g boter
  • nootmuskaat
  • kruidnagel
  • beetje zout
  • 2 tot 3 jeneverbessen
  • tijm en laurier

Bereidingswijze

De ui in ringen snijden en in een cocotte laten zweten met wat boter.

De braadhen in acht stukken verdelen en aanbakken in boter, zouten en peperen en de stukken in de cocotte overbrengen met 2 takjes tijm, 2 kruidnagels en 2 jeneverbessen.

Nu onderzetten met Leffe Tripel en een half uur zonder deksel laten pruttelen en nog een volledig uur onder deksel. Wanneer nodig wat bier of fond blanc bijvoegen.

Als de stukken gaar zijn, ze warm houden, desgevallende de saus wat inkoken en de resterende boter er in blokjes doorkloppen.

Er komt knolselderpuree bij: gelijk geschilde hoeveelheden knolselder en aardappelen samen 15 minuten licht koken en dan gezamelijk prakken met wat warme melk en boter en indien nodig een beetje zout.

Biertip: Leffe Triple

De ui en de jeneverbessen in de saus samen met de knolselderpuree vragen om stevige kruidigheid in het glas wat automatisch doet uitkomen bij Leffe Tripel (8,4 vol% alcohol). Het heeft gastronomisch dezelfde functie als stevige witte wijn zoals witte Châteauneuf-du-Pape of wijn van viognierdruiven.

Lees meer over:

Onze partners