Braam-vlierbes-kombucha

23/11/17 om 12:02 - Bijgewerkt om 11:49

Geen typisch mierzoet drankje voor desserts, maar een sprankelende fermentatiethee, een beetje zoet door vliersiroop, maar verder veel aciditeit van de kombucha en afdronk van kruidige salie.

Braam-vlierbes-kombucha

© Diane Hendrikx

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

1 l kombucha van zwarte thee (huisgemaakt of gekocht)

een handjevol braambessen (geplet)

geutje vlierbessiroop

5 blaadjes salie

glazen bokaal van minimaal 1,5 l die je kunt afsluiten

glazen afsluitbare fles (bv. beugelfles)

Bereiding

Meng alle ingrediënten en laat drie dagen fermenteren in een gesloten bokaal. Filter de aromaten eruit en giet over in de glazen fles. Laat nog twee dagen op kamertemperatuur staan zodat er wat bruis ontstaat. Bewaar daarna in de koelkast.

Onze partners