Braadworst met aardappelsalade

09/06/11 om 10:21 - Bijgewerkt om 10:21

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor vier:

  • 4 Ã 8 braadworsten van de beste slager
  • plantaardig vet of olie
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 ui, 150 g spek
  • 0,5 l bouillon van kip of groenten

Bereidingswijze

Prik de braadworsten in met de punt van een mes. Bak ze aan beide kanten enkele minuten in een hete pan met vetstof, tot ze vanbuiten bruin en vanbinnen gaar zijn.

Was de aardappelen en kook ze in een grote pot met gezouten water. Giet af en laat wat afkoelen. Pel de aardappelen en snij ze in dunne schijven.

Snij de ui klein en meng met de aardappelen.

Snij het spek in blokjes en bak krokant in een bakpan. Meng met aardappelen en ui. Overgiet met de helft van de opgewarmde bouillon, wacht even tot de bouillon in de aardappelen is getrokken en voeg dan de rest toe.

Dien de worsten op met de aardappelsalade.

Lees meer over:

Onze partners