Bouillon van wortelgroenten met gepocheerd ei

2463963

Voor 4-6:

Bouillon van wortelgroenten met gepocheerd ei

Voor 4-6:

3 wortelen

1 ui

2 stengels witte selderij

2 pastinaken

3-4 stuks wortelpeterselie

1 aardappel

2 rapen

1,5 l gevogeltebouillon

tijm

een snuifje saffraan (optie)

4-6 eieren

3 el azijn

peper en zout

Schil de groenten en snij ze indien nodig in de lengte in tweeƫn, in vieren of in parten. Doe de groenten in een grote pan en zet onder met bouillon. Kruid licht met zout en voeg tijm en eventueel de saffraan toe.

Pocheer de eieren Ć©Ć©n voor Ć©Ć©n in een kleine pan met kokend water waaraan de azijn werd toegevoegd. Maak met een garde een draaikolkje in het water alvorens elk ei toe te voegen. Lepel de bouillon in diepe borden en leg voorzichtig een gepocheerd ei in elk bord.

Werk af met een draai van de pepermolen en kruid eventueel bij met zout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content