Bouillon van aardappelen met zalm

10/06/11 om 13:56 - Bijgewerkt om 13:56

Geef je waardering

Bouillon van aardappelen met zalm

Ingrediënten

Voor 4:

  • 300 g zalmfilet (in het vel)
  • 4 middelmatige vastkokende aardappelen
  • 1/2 l gevogeltebouillon
  • 3 takjes verse tijm
  • grof zout
  • verse dille

Bereidingswijze

Leg de zalmfilet op een schotel en bedek met ong. 1 cm grof zout. Haal na 30 tot 40 min. het zout weg en spoel. Dep goed droog en verdeel in 4 stukken. Schil intussen de aardappelen en verdeel ze in schijven van 7 tot 8 mm dik. Zet ze net onder in de bouillon met de tijm en kook ze. Haal daarna de tijm weg en leg er de zalm 1 tot 2 min. bovenop, zodat hij tegelijk gekookt en toch niet volledig gaar is. Dien op in een diep bord met plukjes dille.

Lees meer over:

Onze partners