Bouillon met parmezaanknoedels

Maak zelf parmezaanknoedels, schep er de bouillon over en je eindigt met een verrukkelijk soepje.

Voor 4 personen
  • 40 g koude boter
  • 80 g geraspte parmezaan
  • 1 ei
  • 60 g bloem
  • 1 l runderfond
  • 2 lente-uien
  • 1 takje basilicum
  • 1 el fijngehakte pistachenoten
Bereiding
  1. Kneed de boter met de geraspte parmezaan, het ei en de bloem tot een glad deeg. Kruid met peper en zout, dek af en zet 1 uur koel weg. Vorm knoedels van het deeg met twee eetlepels en pocheer deze 5 minuten in zacht kokend gezouten water.
  2. Breng de runderfond aan de kook, kruid met peper en zout. Maak de lente-uien schoon en snijd in ringen. Spoel het basilicum, zwier droog en hak de blaadjes fijn.
  3. Haal de parmezaanknoedels uit het water met een schuimspaan en schik in diepe borden. Giet er de runderfond over. Werk af met de lente-uien, het basilicum en de pistachenoten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content