Bosvruchten en yoghurtijs met coulis

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier:

1/2 kg diepgevroren bosvruchten

50 g honing

het sap van een halve sinaasappel

1/4 l yoghurt

1 eiwit

50 g suiker

2 eetlepels Crème de Cassis

enkele takjes munt

400 g vruchten pureren en zeven. De vruchtenpuree mengen met vloeibare honing, sinaasappelsap en yoghurt. Het eiwit met 25 g suiker tot sneeuw kloppen en door de puree spatelen. Het mengsel in metalen bakjes doen en zes uur in de diepvriezer laten opstijven. Het mengsel om het half uur met een vork omroeren.

De saus bereiden. De rest van de vruchten pureren en zeven. De suiker en de likeur toevoegen. Bolletjes ijs in een glas doen, overgieten met saus en versieren met blaadjes verse munt. Eventueel enkele vruchten apart houden en gebruiken als decoratie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content