Bosduiffilet op een bedje van schorseneren met botermelkpuree

10/06/11 om 14:38 - Bijgewerkt om 14:38

Geef je waardering

Ingrediënten

voor vier:

  • de borsten van 4 bosduiven
  • 4 aardappelen
  • 1 dl karnemelk
  • 200 gr boter
  • 400 gr schorseneren

Bereidingswijze

De aardappelen schillen, koken en pureren. De karnemelk verwarmen en vermengen met de aardappelpuree. Boter bruinen en mengen met de aardappelpuree. Kruiden met peper en zout. De schorseneren schillen, in staafjes snijden en koken in water met citroensap. Spoelen onder koud water en stoven in boter met peper en zout. Een klontje boter verwarmen en de bosduiffilets eerst op de velkant braden, draaien en nog kort verder laten garen in een hete oven. Het vlees kort laten rusten en schuin in plakjes snijden. Het braadvocht met wat water loskoken, zeven en opkloppen met klontjes koude boter (men kan ook een fond trekken van het karkas van de duiven met aromaten of in de handel verkrijgbare, kant-en-klare bruine fond gebruiken). De saus kruiden met zout en peper. In het midden van een diep bord legt men een hoopje aardappelpuree, daarbovenop komen schorseneren en vervolgens het schuin versneden vlees. De bruine saus uitgieten.

Lees meer over:

Onze partners