Bosduif op Luikse wijze

09/06/11 om 17:27 - Bijgewerkt om 17:27

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 8 borstfilets van bosduif
  • 20 g jeneverbessen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 g boter
  • 1 glas droge, witte wijn
  • 1/2 knolselder
  • 2 grote aardappelen
  • een snuifje peper en zout
  • 100 g veenbessencompote
  • enkele takjes bieslook

Bereidingswijze

De duivenfilets kruiden en samen met de grofgehakte jeneverbessen gedurende 5 minuten bakken in olijfolie. De aardappelen en de knolselder schillen, raspen en uitwringen. De helft van de boter in een pan smelten. Een laagje aardappel, een laagje knolselder en terug een laagje aardappel aanbrengen en aan beide zijden goudbruin bakken (voor men het aardappeltaartje omdraait, de koek goed aandrukken). De filets van bosduif uit de pan nemen en de warmte in de pan blussen met de witte wijn. Aan de kook brengen en de saus van het vuur af opkloppen met klontjes boter. De filets serveren met de aardappel- knolseldertaart, veenbessencompote en braadjus. Garneren met versnipperd bieslook.

*Men kan dit gerecht verder vervolmaken met gestoofd witloof, bospaddestoelen of gekarameliseerde appel.

Lees meer over:

Onze partners