Bosbessenmuffins met witte bonen

25/01/16 om 15:32 - Bijgewerkt om 15:12

Heerlijke muffins met een verrassend ingrediënt.

Bosbessenmuffins met witte bonen

photo Marie Jose JARRY-stylisme Catherine MOREAU © JARRY Marie Jose

Geef je waardering

photo Marie Jose JARRY-stylisme Catherine MOREAU

photo Marie Jose JARRY-stylisme Catherine MOREAU © JARRY Marie Jose

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4

  • 350 g gedroogde witte bonen
  • 1 biologische sinaasappel
  • 1 ei
  • 60 g rietsuiker
  • 3 el bloem
  • 11 g bakpoeder
  • 100 g verse of diepgevroren blauwe bosbessen

Bereidingswijze

Zet een dag van tevoren de witte bonen onder water en laat ze 12 uur weken. Spoel ze de dag erna schoon en kook ze 1 uur in kokend water met wat zout. Laat ze uitlekken en pureer ze in de keukenmachine.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de sinaasappelschil en pers het vruchtvlees uit. Schenk het sinaasappelsap in een kom en voeg de bonenpuree en sinaasappelrasp toe. Roer alles goed door elkaar en voeg het ei toe. Roer de rietsuiker, bloem, het bakpoeder en de bosbessen erdoor.

Bekleed een muffinblik met 8 holten met papieren vormpjes en verdeel het beslag erover. Bak de muffins 20 minuten in de oven en serveer ze lauwwarm of koud.

Tip

Gebruik je bosbessen uit de diepvries, doe die dan zonder te laten ontdooien bij het beslag.

Uit: Power Bonen, Kikkererwten, Linzen, Kiemen en andere 100% plantaardige eiwitten (Manteau, 14,99 euro.)

Onze partners