Bosbessengebakjes

12/07/12 om 16:22 - Bijgewerkt om 16:22

Geef je waardering

Bosbessengebakjes

Ingrediënten

Voor 4:

  • 275 g zelfrijzende bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 240 gram melk
  • 100 g suiker
  • geraspte schil van een citroen
  • 100g gesmolten boter
  • 2 eieren
  • 100g bosbessen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng bloem en bakpoeder. Voeg melk, suiker, citroenrasp, boter en eieren toe. Schep de bosbessen erdoor. Verdeel het beslag over 12 vormpjes, ieder voor 2/3 gevuld. Bak de gebakjes ongeveer 20 min. Laat afkoelen op een rooster.

Tip: Meng de ingrediënten kort door elkaar, het mag best nog wat klonterig zijn. Te lang mixen zorgt voor taaie, droge gebakjes.

Lees meer over:

Onze partners