Borst van wilde eend met zuurkool

10/06/11 om 08:46 - Bijgewerkt om 08:46

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 2 gave borsten
  • van wilde eend
  • 200 g gekookte witte
  • of savooiekool
  • 5 cl witte wijn
  • uit de Elzas
  • 25 cl room
  • 1 koffielepel mosterd
  • boter
  • zout en peper

Bereidingswijze

De versneden kool met witte wijn koken. De room laten inkoken. De borsten 2 minuten aan beide kanten braden en 2 minuten in een hete oven houden. Het vlees laten rusten. Het sap van de zuurkool bij de room doen en de saus inkoken tot de gewenste dikte. Kruiden met mosterd, zout en peper. De borsten in reepjes versnijden. De zuurkool over vier warme borden verdelen, het vlees op de kool schikken en de saus rond de kool uitgieten.

Lees meer over:

Onze partners