Bootjes witloof met sint-jakobsschelpen en spinazie

10/06/11 om 15:52 - Bijgewerkt om 15:52

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 8 personen:

  • 8 grote witloofblaadjes van gelijk formaat
  • 4 nootjes van sint-jakobsschelpendieren, zonder koraal
  • 100 g spinazieblaadjes
  • olijfolie
  • citroensap

Decoratie:

  • 25 g viseitjes (van forel, zalm, steur, enz.)

Bereidingswijze

Snij de schelpdiernootjes in twee plakjes. Bak deze 20 seconden aan elke kant in olijfolie in een pan met antikleeflaag. Kruid met peper en grof zout. Stoof de spinazie, pers de groente uit en kruid met zout en peper. Besprenkel de blaadjes witloof met citroensap. Leg een bedje spinazie in ieder bootje witloof en leg daar een plakje schelpdier op. Versier met viseitjes.

Lees meer over:

Onze partners