Bolhoed van Magritte (uit het schilderij "Ceci n'est pas une pipe")

10/06/11 om 11:35 - Bijgewerkt om 11:35

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig:

  • een rondgesneden knolselder
  • enkele broodkorstjes
  • 400 g lasagnedeeg
  • enkele zakjes inkt van inktvis
  • 200 g peultjes
  • 300 g aardappelpuree
  • een soeplepel geconcentreerde tomatenpuree
  • 200 g inktvisjes

Saus:

  • 1 dl visfumet
  • 1 dl Chablis-wijn
  • een zakje inktvisinkt
  • een klontje boter

Bereidingswijze

De knolselder gaar koken in gezouten water. Het lasagnedeeg mengen met de inkt, uitrollen en al dente koken in het kookvocht van de knolselder. De aardappelpuree mengen met geconcentreerde tomatenpuree. De kleine inktvisjes in de boter bakken. De visfumet en de wijn inkoken. De inkt toevoegen en opkloppen met boter. De inktvisjes bij de saus doen. De bolhoed maken: de knolselder inpakken in deeg en een rand vormen van ingepakte broodkorstjes. Met aardappelpuree en een spuitzak het woord "ceci" vormen. De bolhoed en de beetgaar gekookte peultjes op het bord leggen. Afwerken met zwarte vissaus.

Lees meer over:

Onze partners