Boerenbrood met omelet

09/06/11 om 11:16 - Bijgewerkt om 11:16

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 12 sneetjes brood
  • 6 plakken rauwe ham
  • 6 eieren
  • 200 gram komkommer
  • 200 gram spinazie
  • bieslook
  • peterselie
  • dragon
  • 6 blaadjes krulandijvie
  • 50 gram geraspte parmezaan

Voor de mayonaise:

  • 2 eidooiers
  • 1 eetlepel mosterd
  • 20 cl druivenpitolie
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Was de komkommer en snijd hem in fijne plakjes. Kook de spinazie, pers het teveel aan water eruit en hak de blaadjes fijn. Versnipper de kruiden. Bereid de mayonaise. Klop de eieren, meng de kruiden en de spinazie erdoor en bak de omelet. Rooster het boerenbrood en besmeer met mayonaise. Beleg de helft van de sneetjes met de omelet, ham, komkommer en sla. Bestrooi met vers geraspte parmezaan. Bedek met de overblijvende sneetjes.

Lees meer over:

Onze partners