Boerderijkip met amandelen

08/06/11 om 17:37 - Bijgewerkt om 17:37

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 forse hoevekip, in 6 stukken versneden
  • 1 kop blanke amandelen
  • 12 kerstomaten
  • 4 tenen knoflook
  • 1 dl olijfolie
  • 1 glas witte wijn van goede kwaliteit
  • 2 el cognac
  • peper en zout
  • pasta

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een ovenpan met dikke bodem en bak de stukken kip aan alle kanten goudbruin. Blus de hitte in de pan met wijn en cognac. Bak de amandelen en plet grof. Snij de kerstomaten doormidden.

Doe de Amandelen, kerstomaatjes en gepelde tenen knoflook bij het vlees. Kruid met peper en zout. Breng alles aan de kook, dek de pan af en zet 1 tot 1,5 uur in een oven van 160°C.

Voeg halverwege de kooktijd eventueel een scheutje water toe. Dien de malsgestoofde kip op met stoofvocht en Griekse, traanvormige pasta (Deveta) of Italiaanse deegwaren.

Lees meer over:

Onze partners