Boekweitpannenkoeken met rode ui, geitenkaas en noten

10/06/11 om 13:12 - Bijgewerkt om 13:12

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

Het basisbeslag:

  • 1/2 pakje gedroogde gist
  • 0,5 dl lauwwarm water
  • 50 g boekweitbloem
  • 150 g tarwebloem
  • 2 eieren
  • 30 g gesmolten boter
  • peper
  • zout
  • olie

De vulling:

  • 150 g jonge geitenkaas (of fetakaas)
  • 1 rode ui
  • 75 g gepelde walnoten
  • olie voor het bakken
  • 1/2 dl droge witte wijn
  • 1 koffielepel kalfsfond in poedervorm
  • blaadjes platte peterselie of koriander voor de garnering

Bereidingswijze

Los de gist op in het water. Meng de boekweit- en de tarwebloem in een kom. Maak een kuiltje in het bloemmengsel en breek er de eieren in. Kruid met peper en zout. Meng goed en voeg geleidelijk de melk en de opgeloste gist toe. Mix alles tot een glad beslag en roer er de gesmolten boter door. Dek de kom af met een theedoek en laat het beslag 1 uur rijzen. Verhit olie in een grote koekenpan en bak vier vrij dikke pannenkoeken. Houd ze warm.

Snijd de geitenkaas in blokjes, de rode uien in ringen en de walnoten grof. Fruit de uien op een zacht vuurtje (niet bruin). Schep ze uit de pan en meng ze met de geitenkaas. Giet de rode wijn in de pan waarin u de uien gefruit hebt. Voeg de kalfsfond toe en laat al roerend inkoken. Verdeel het mengsel over de pannenkoeken en rol deze op. Overgiet met saus en garneer met koriander of platte peterselie.

Alternatieve vulling: roerei + blokjes ham + gehakte peterselie, tomatenfondue + reepjes ansjovis + olijven + bieslook, spiegelei + reepjes gekookte ham + geraspte kaas

Lees meer over:

Onze partners