Bloemkoolvelouté met granaatappel

Deze bloemkoolvelouté met granaatappel is een smeuïge zachte soep die je pimpt met granaatappelpitten.

Voor 4 personen
  • 1 bloemkool
  • 1 el boter
  • 15 cl room
  • 1 snuifje verse nootmuskaat
  • 1/2 granaatappel
  • truffelolie voor de afwerking
Bereiding
  1. Was de bloemkool en verdeel in roosjes. Kook 15 à 20 minuten in kokend gezouten water. Giet af, maar bewaar het kookvocht. Pureer de bloemkool met 50 cl kookvocht.
  2. Roer de boter en de room door de soep. Breng al roerend aan de kook en haal de bloemkoolvelouté van het vuur. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout.
  3. Haal de pitten uit de granaatappel. Schep de bloemkoolvelouté in koppen, druppel er wat truffelolie over en werk af met de granaatappelpitten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content