Bloemkoolvelouté met granaatappel

18/04/18 om 14:56 - Bijgewerkt om 14:56

Bloemkoolvelouté met granaatappel

© Photocuisine

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

1 mooie bloemkool, 1 el boter, 15 cl room, 1 snuifje versgeraspte nootmuskaat, 1/2 granaatappel, truffelolie voor de afwerking

Bereiding

  1. Was de bloemkool en verdeel in roosjes. Kook 15 à 20 minuten in kokend gezouten water. Giet af, maar bewaar het kookvocht. Pureer de bloemkool met 50 cl kookvocht.
  2. Roer de boter en de room door de soep. Breng al roerend aan de kook en haal de bloemkoolvelouté van het vuur. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout.
  3. Haal de pitten uit de granaatappel. Schep de bloemkoolvelouté in koppen, druppel er wat truffelolie over en werk af met de granaatappelpitten.

Onze partners