Bloemkoolsoep met miso en hondashi

10/06/11 om 10:19 - Bijgewerkt om 10:19

Geef je waardering

Ingrediënten

  • Â1/2 bloemkool
  • 1 witte ui, fijn gehakt
  • 1 eetlepel koolzaad olie
  • 750 ml Hon Dashi bouillon (750 ml water, 1 stuk kelp, 5 eetlepels Hon dashi poeder, 3 eetlepels Bonito schavelingen (Bonito Flakes/Katsuobushi)
  • 125 ml room
  • 3 tbls witte Miso pasta
  • 1 dl licht opgeklopte room
  • 4 eetlepels zalmforeleitjes

Bereidingswijze

Versnijd de bloemkool in kleine stukken.

Stoof de ui aan in een weinig olie, zonder deze te kleuren.

Voeg de bloemkool en dashi bouillon toe. Breng aan de kook, verminder het vuur naar een laag pitje, en kook nog ongeveer 10 minuten verder, of tot wanneer de bloemkool gaar is.

Pureer met extra bouillon indien nodig. Voeg de room toe tot de gewenste dikte. Mix de Miso in de soup en houd warm. De soep niet meer laten koken, dit verandert de smaak. Afkruiden met zout, peper, miso en hondashi.

Recept: Jan Verhelst - Lotus Root

Lees meer over:

Onze partners