Bloemkoolsoep met miso en dashi

© Getty
Nodig
  • 1/2 bloemkool
  • 1 witte ui, fijngehakt
  • 1 el koolzaadolie
  • 750 ml dashibouillon (750 ml water, 1 stuk kelp, 5 el dashipoeder, 3 el bonitovlokken)
  • 125 ml room
  • 3 kl witte misopasta
  • 1 dl licht opgeklopte room
  • 4 el zalmforeleitjes
Bereiding
  1. Versnijd de bloemkool in kleine stukken. Stoof de ui aan in een weinig olie, zonder deze te kleuren.
  2. Voeg de bloemkool en dashi bouillon toe. Breng aan de kook, verminder het vuur naar een laag pitje, en kook nog ongeveer 10 minuten verder, of tot wanneer de bloemkool gaar is.
  3. Pureer met extra bouillon indien nodig. Voeg de room toe tot de gewenste dikte. Mix de miso in de soep en houd warm. De soep niet meer laten koken, dit verandert de smaak. Afkruiden met zout, peper, miso en dashipoeder.

Recept: Jan Verhelst (Lotus Root).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content