Bloemkoolsoep met ansjovis

09/06/11 om 12:33 - Bijgewerkt om 12:33

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6 :

  • 15 g boter
  • wit van 1 Ã 2 preistengels
  • 1 middelgrote bloemkool
  • 150 g aardappelen
  • zout
  • 1 l gevogelte-bouillon
  • 9 lange ansjovisjes in olie
  • wasabi-pasta (Japanse mosterd, facultatief)

Bereidingswijze

Snij het preiwit, de bloemkool en de aardappelen fijn. Laat in een kookpan het preiwit in de boter (of in 1 eetlepel olijfolie) glazig worden. Voeg er dan de bloemkool en de aardappelen aan toe. Stoof 2 minuten zonder te kleuren onder voortdurend roeren.

Voeg nu de gevogeltebouillon toe (tot 1 cm boven het niveau van de groenten). Breng op smaak met zout. Zet een deksel op de pan en laat 15-20 minuten koken op een zacht tot matig vuur. Mix de soep. Dien ze op in kommetjes en doe er de fijngesneden ansjovis bij. Voeg eventueel nog een héél klein beetje wasabi-pasta toe.

Lees meer over:

Onze partners